Serverar: 10 portioner
Tid: 45 minuter
För många är det här kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. 2. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut. Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min. Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10-15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.
Hejsan.. Baka din Toscakaka i dag och jätte fin o god blev den. Tack för ett fint recept och högsta poäng får du av mig.. Kram Eva-Lena..
Jättegod kaka! Lättbakad också det är ett plus ;)
Himmelskt! Älskar denna och bakar den gång på gång med goda resultat. :)
Jättegod kaka. Kommer definitivt göra denna fler gånger. Ska bjuda på den i kväll men har fullt sjå att få resten av familjen att inte äta den på en gång.