Toscakaka i micro

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Egenkomponerat recept, som kom till när kaksuget satte in och jag bara hade tillgång till microvågsugn.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • 50 g flagad eller hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda i det varvat mjölet, bakpulvret och mjölken.
    2. Smörj och bröa en form, 20-25 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i micron i 750 w i 5 minuter.
    3. Smält under tiden smöret till glasyren. Blanda i socker, mjöl och grädde och låt det sjuda upp. Ta ut kakan och bred på glasyren och strö över mandel.
    4. Grädda ytterligare 4-5 minuter i 750 w. Använd crispfunktion om det finns.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben