Toscakaka med äppelmos

Serverar: 12 portioner

En helt underbar kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 ½ dl äppelmos
  • 1 tsk kanel
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen väl. helst med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i vattnet, lite i sänder.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör varsamt ner det i smeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda genast, nederst i ugnen, ca 40 minuter.
    5. Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm på svag värme, medan du rör om försiktigt. Allt skall blanda sig väl, men inte koka.
    6. Ta ut kaka efter ca 30 minuter. Den skall vara precis på gränsen till färdiggräddad. Bred över glasyren.
    7. Sätt in kakan, låt grädda vidare ca 10 minuter, eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna i formen ca 30 minuter.
    8. Stjälp upp den, skär den med varma knivar till 2 bottnar och bred på äpplemos blandat med kanel på understa botten.
    9. Lägg ihop tårtan och låt den svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben