Toscamazarin

Serverar: 12 portioner

Mördeg, mandelmassefyllning och glasyr. Resultat, en festkaka.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g margarin eller smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop mjöl, bakpulver, fett, socker och ägg. Klä en form med löstagbar kant med degen. Ställ kallt 1 timme.
    2. Rör under tiden ihop fyllningen. Häll fyllningen i mördegsskalet och tryck ner degkanterna så att de slutar ca 1 cm ovanför fyllningen. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
    3. Gör under tiden glasyren så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills det tjocknar.
    4. Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren och grädda i ytterligare 5-7 minuter i 225 grader. Kakan ska få en lätt guldbrun färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben