Toscanagratäng

Serverar: 4 portioner

En god pastagratäng.

Ingredienser

  • 1-2 gula lökar
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 225 g fettuccini eller annan pasta
  • Gratängsås
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g riven ost, västerbotten, greve och parmesan
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala skiva och fräs löken långsamt,ca 30 minuter. Salt och svartpeppar efter smak. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
    2. Slå av vattnet från pastan och blanda lätt med löken. Vispa mjöl och hälften av mjölken till en slät sås,slå i resten av mjölken och koka upp under vispning.
    3. Rör ner osten att smälta,salt och cayennepeppar efter smak. Lägg pastan i smord ugnssäker form,slå över såsen och gratinera 20-25 minuter i 225 grader. Servera med en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben