Toscasnäckor

Underbart!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst för söta degar (röd)
  • 75 g smör
  • Ca: 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 3 msk smör
  • 2 msk socker
  • Glasyr
  • 50 g skållad, flagad mandel
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i 6 dl av mjölet. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Blanda ner jästen, resten av den kalla mjölken och sockret i smör- och mjölblandningen. Arbeta samman och tillsätt ev lite mer mjöl.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla till en avlång fyrkant, ca 1 cm tjock. Rör samman smör och socker till fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop. Skär längden i ca 24 bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt bullarna jäsa, ca 1 tim.
    3. Blanda ingredienserna till glasyren i en liten tjockbottnad kastrull. Grädda bullarna i 250°, 3-4 min. Låt glasyren koka upp och fördela den på bullarna. Grädda ytterligare 3-4 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben