Tozzetti

Jättegoda italienska skorpor med saffran och apelsin som jag har mixtrat till av två olika recept. Goda att doppa i kaffet eller att ätas till sött vin som i Italien!

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en apelsin
  • 1 pkt saffran
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 2 dl oskalad mandel
  • 50 g smält margarin
  • Till pensling
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver, saffran och apelsinskal. Stöt gärna saffran med 1 tsk socker i mortel för att få ut smaken ordentligt.
    2. Ta ett ägg i taget, sist äggulan och rör i. Häll i det smälta margarinet och rör om väl. Blanda i mandeln, hel eller grovhackad, och låt stå i en kvart för att svälla. Om mandeln är hel kan det vara svårt att skära. Till det behövs en vass kniv.
    3. Dela upp degen i två delar och rulla ut dem med mjölade händer i ca 35 cm längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla med äggblandningen.
    4. Ställ in plåten mitt i ugnen och baka i ca 20 minuter. Ta ut och vänta några minuter och skär sedan längderna i smala, sneda skivor. Ställ in plåten igen för att rosta i ca 8 minuter. Stäng av ugnen och ställ luckan på glänt för att torka biscottin i ca 30-40 minuter. Förvara i burk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben