Trädgårdsfocaccia

Serverar: 1 portioner

Detta brödet är garnerat med bl.a. äpple, päron och plommon därav namnet.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 6½ dl vetemjöl special
  • Pensling och garnering
  • 2 msk olivolja
  • 1 syrligt äpple
  • 1 fast päron
  • 2 stora plommon
  • ½ gul lök
  • 2 tsk franska örter, Santa Maria
  • ½ tsk flingsalt
  • Instruktioner

    Häll det fingervarma vattnet över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt olivoljan, saltet och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda sist ner vetemjölet och arbeta samman till en slät och bland deg. Täck degen med en bakduk och låt den vila i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Kavla ut till en rektangulär kaka som mäter ca 25x35 cm. Lägg plattan på bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla den färdigjästa degen med olivoljan. Kärna ur och klyfta äpplet, päronet och plommonen. Stick varsamt ner klyftorna i degen. Skär löken i strimlor och strö ut dessa över degen. Strö över örter och flingsalt. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben