Den här rätten kommer ursprungligen från Transsylvanien och innehåller flera sorters kött. Den serveras på en trätallrik på alla restauranger.
Ingredienser
3 hg benfri fläskkotlett
3 hg kalvinnanlår
3 hg biff av nötinnanlår eller entrecôte
2½ hg mager bacon eller magert sidfläsk
1½ msk vetemjöl
150 g margarin
Salt
Servering
Rödkål
Paprika
Tomater
Gurka
Rödbetor
Potatis
Instruktioner
- Skär köttet i ganska tjocka skivor och banka ut dem med den knutna handen eller bredsidan av en kniv. Salta och vänd dem i mjöl. Smält fettet i en stekpanna och stek köttbitarna vackert bruna på båda sidor.
- Skiva fläsket och stek det. Lägg upp grönsakerna runt kanten på ett stort fat. Lägg potatien i en hög i mitten med köttet ovanpå och det stekta fläsket eller baconet överst.
- Till serveringen: Rödkål, paprika, tomater, gurka, färsk eller inlagd, skivade rödbetor, färska kokta eller inlagda.
Råstekt, skivad potatis.
Kommentarer (0)