Trätallrik Fatányéros

Serverar: 4-6 portioner

Den här rätten kommer ursprungligen från Transsylvanien och innehåller flera sorters kött. Den serveras på en trätallrik på alla restauranger.

Ingredienser

  • 3 hg benfri fläskkotlett
  • 3 hg kalvinnanlår
  • 3 hg biff av nötinnanlår eller entrecôte
  • 2½ hg mager bacon eller magert sidfläsk
  • 1½ msk vetemjöl
  • 150 g margarin
  • Salt
  • Servering
  • Rödkål
  • Paprika
  • Tomater
  • Gurka
  • Rödbetor
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ganska tjocka skivor och banka ut dem med den knutna handen eller bredsidan av en kniv. Salta och vänd dem i mjöl. Smält fettet i en stekpanna och stek köttbitarna vackert bruna på båda sidor.
    2. Skiva fläsket och stek det. Lägg upp grönsakerna runt kanten på ett stort fat. Lägg potatien i en hög i mitten med köttet ovanpå och det stekta fläsket eller baconet överst.
    3. Till serveringen: Rödkål, paprika, tomater, gurka, färsk eller inlagd, skivade rödbetor, färska kokta eller inlagda. Råstekt, skivad potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben