Tranbärskräm

En Estnisk kräm.

Ingredienser

  • 1/3 l tranbär
  • 1 bit kanel
  • Cirka 1 1/4 l vatten
  • 1-2 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Mosa tranbären, tillsätt vatten och kanel. När saften kokat upp, sila den och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och rör ner potatismjöl, blandat med litet kallt vatten.
    2. Servera väl avkyld med mjölk eller vispgrädde.

    Kommentarer (1)

    KMS 24 september 2008

    Jag lägger upp en bild på krämen som den blev när jag testade. Väldigt härlig färg men tyvärr var smaken lite klen, påminde mig om saftsoppan som serverades till risgrynsgröt i skolmatsalen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben