Tranbergskyckling

Serverar: 4 portioner

En enkel men ack så god rätt.

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 300 g morötter
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kycklingfiléer ca 500 g
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Tranbärssås
  • 2 dl vatten och steksky
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk soya
  • 2 msk dijonsenap
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2 msk torkade tranbär
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär potatis och morötter i bitar, häll över olja. Ugnsstek i 225 grader i ca 25 minuter. Krydda.
    2. Dela filéerna på längden. Stek i smör. Krydda. Tillsätt lite vatten och koka klart.
    3. Tranbärssås: Koka upp såsingredienserna under omrörning. Sjud 5 minuter. Lägg i kycklingen, värm upp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben