Trattkantarell- och baconcrêpes

Serverar: 4 portioner

lika gott att äta som för- eller varmrätt.

Ingredienser

  • Smet
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 l färska trattkantareller
  • salt
  • peppar
  • 1 pkt bacon
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde/mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Gör en pannkakssmet för 4 pers.(se mjölpkt.) Grädda som vanliga pannkakor. Finhacka en gul lök, fräs med en liter trattkantareller, salta peppra. Ta upp, Knaperstek ett pkt bacon, lägg i svamp/lök ipannan. Pudra över 2 msk mjöl, slå på 3 dl mjölk eller gräddmjölk. koka ihop och låt det bli ganska tjockt. Fyll pannkakorna. Lägg i smord form och strö över riven ost. Gratinera 5 min ät och njut. Grönsallad är gott till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben