Trattkantarellfylld falukorvsstubbe

Serverar: 4 portioner

Detta är väldigt gott.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 11/4 l trattkantareller
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 äpple
  • 1 paprika
  • 50 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk créme fraice
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Gör så här: Grovhacka svamp, rödlök och persilja. Skala och kärna ur äpplet och ansa paprikan. Skär den i små tärningar. Fräs svamp, lök och paprika i smör, salta och peppra och rör ner dijonsenap, créme fraice och persilja. Dela korven i fyra lika stora bitar, likt tournedos, och skär ett kors ner till hälften på varje korvbit. Sätt korvarna i en smord ungsfast form och ställ in dem i 225 grader varm ugn. Ta ut dom när dom öppnat sig som " tulpaner". Fyll korvarna med svampsmeten, strö över riven ost och ställ tillbaka i ugnen ca 10 minuter. Servera korven tillsammans med potatismos och en fräsch sallad.

    Kommentarer (1)

    mumsan 15 december 2008

    Wow vilken festmidda på falukorv! Snyggt med "tulpanstubbar" med fyllning, imponerande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben