Trattkantarellpasta

Serverar: 4 portioner

En höstlik pastarätt.

Ingredienser

  • 300 g rensade trattkantareller
  • 1½ dl finhackad schalottenlök, ca 8 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 msk konc kantarellfond
  • 2 dl vatten
  • ½ dl sherry
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör
  • Ev maizena
  • Salt
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla sellerin tunt. Fräs lök, vitlök och selleri i smör i en kastrull. Grovhacka svampen och låt den fräsa med löken tills all vätska kokat in. Strö över lite salt samt mjölet. Rör om.
    2. Häll i grädde, fond och vatten, låt koka upp. Tillsätt sherryn och låt såsen koka i ca 3 minuter på svag värme.
    3. Smaka av med lite salt och peppar. Red av med maizena. Strö persilja och lite flingsalt över såsen och servera med pasta gärna färsk och en grönsallad.

    Kommentarer (1)

    bubba80 18 oktober 2008

    Den här rätten kan väl aldrig komma från Buffé eller så? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben