Travemünde.

Serverar: 10-12 portioner

Fantastiskt lättgjord, god och saftig citronkaka som bara blir godare efter ett par dagar i kylen.

Ingredienser

  • Kakan
  • 150g smör
  • 3 ägg
  • 2dl strösocker
  • Rivet skal av en citron
  • 3dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2dl florsocker
  • Saft av 1-2 citroner
  • Ev lite vatten
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt svalna.Rör samman ägg, socker och citronskal (elvisp behövs ej). Tillsätt mjöl och bakpulver och sist smöret. Häll smeten i bakpappersklädd form och grädda i 175 grader ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat med kanter. Rör ihop glasyren till rinnig konsistens lite vatten kan användas om det behövs. Gör många hål hela vägen ner mot fatet rätt tätt med tex en penna och häll glasyren över. Var noga att den rinner ner i alla hål. Ställ kallt minst 5 timmar, gärna längre. Ät och njut!

    Kommentarer (2)

    Berit Öhman 3 mars 2020

    Citronkaka Travemunde

    Lisbeth olsson 26 februari 2022

    Mycket god och lättgjord kaka hittade receptet på 70-talet i Bonniers Nya Kokbok. Har varit favorit kaka till både vardag och fest genom åren MVH Lisbeth

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben