Serverar: 10-12 portioner
Fantastiskt lättgjord, god och saftig citronkaka som bara blir godare efter ett par dagar i kylen.
Smält smöret och låt svalna.Rör samman ägg, socker och citronskal (elvisp behövs ej). Tillsätt mjöl och bakpulver och sist smöret. Häll smeten i bakpappersklädd form och grädda i 175 grader ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat med kanter. Rör ihop glasyren till rinnig konsistens lite vatten kan användas om det behövs. Gör många hål hela vägen ner mot fatet rätt tätt med tex en penna och häll glasyren över. Var noga att den rinner ner i alla hål. Ställ kallt minst 5 timmar, gärna längre. Ät och njut!
Citronkaka Travemunde
Mycket god och lättgjord kaka hittade receptet på 70-talet i Bonniers Nya Kokbok. Har varit favorit kaka till både vardag och fest genom åren MVH Lisbeth