Detta är en riktig sommarkaka med olika sorters bär i fyllning och som dekoration.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
½ msk bakpulver
½ msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
Ca 100 g blåbär
Ca 100 g hallon
Ca 100 g röda vinbär
Topping
50 g smält smör
1 dl havregryn
½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med mjölken och det avsvalnade matfettet.
- Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i pannan. Fördela blåbär, hallon och vinbär över smeten.
- Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt havregryn, mjöl och socker, Strö toppingen över bären. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i långpannan. Skär kakan i 35 rutor.
Kommentarer (0)