Trebärskaka

Serverar: 35 portioner

Detta är en riktig sommarkaka med olika sorters bär i fyllning och som dekoration.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1½ dl mjölk
  • Ca 100 g blåbär
  • Ca 100 g hallon
  • Ca 100 g röda vinbär
  • Topping
  • 50 g smält smör
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med mjölken och det avsvalnade matfettet.
    3. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i pannan. Fördela blåbär, hallon och vinbär över smeten.
    4. Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt havregryn, mjöl och socker, Strö toppingen över bären. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i långpannan. Skär kakan i 35 rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben