Serverar: 10 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En "bakelsekaka" som finns på konditorier.
Arbeta ihop matfett, socker, ägg, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen vila i kylskåpet och förbered fyllning 2. Riv mandelmassan. Rör ned den med matfett och ägg. Kavla ut degen till en rektangulär platta, 6x30 direkt på bakplåtspapper. Bredd på sylten. Lägg på mazarinmassan. Grädda i nedre del av ugnen 175 º i ca 15 minuter. Täck med ett bakplåtspapper om den blir för mörk. Låt bottnen kallna plant. Rör matfettet till smörkrämen smidigt med äggula och sockret. Bred krämen över kakan. Kavla ut marsipanen till en platta så den täcker kakan. Tryck till den på kakan så den fastnar Skär kakan i 6 cm långa bitar. Dela den diagonalt till trekanter. Smält choklad med fettet i vattenbad. Doppa snittytorna i chokladen (stick dem på en gaffel så är det lättare). Låt kallna på smörgåspapper.