Trettondagspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra om det har blivit litet julskinka över

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g matfett
  • 3dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g hackad skinka
  • 1 liten gul lök
  • 2 ägg
  • 2 dl sur grädde
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    Göe en vanlig padeg. Blanda ihop allt utom äggvitorna till fyllningen. Vispa vitorna hårda och skär ner i fyll ingen. Bottna en pajform med pajdeg, häll i fyll ingen och kavla ut resten av pajdegen till ett lock att täcka formen med. Pensla med ägg ellervetten och grädda i 200-225 grader i ca 25 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben