Trillingnötsbrownie

Perfekt kletig brownie med gott om knapriga nötter.

Ingredienser

  • 200 g nötter, blandade, pistasch, valnöt, pekan)
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl rapsolja, mild smak
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna.
    3. Smält smöret, gärna i mikron. Finhacka chokladen och rör ner i det varma smöret tills chokladen smält.
    4. Vispa ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och oljan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner mjölblandningen och nötterna.
    5. Smörj en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter. Kakan ska vara lite lös när den tas ut. Låt svalna.
    6. Förvara gärna kakan i frysen så att den blir lättare att skära. Ta i så fall ut den från frysen 30 minuter innan den ska serveras

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben