Trippelchokladkakor

Chokladkakor med chokladfyllning! Vem kan motstå?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 3 krm bikarbonat
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 125 g osaltat smör rumstempererat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl råsocker strö
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g hackad vit choklad
  • 100 g hackad ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Ger 36 kakor
    2. Värm ugnen till 150 grader. Blanda mjöl, kakaopulver, bikarbonat, bakpulver och salt. Vispa smör, strösocker och rörsocker krämigt, vispa ner ägg och vaniljsopcker. Rör ner mjölblandningen och chokladhacket till en tjock smet.
    3. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt med 5 cm mellanrum. Görs smeten i förväg forma den till en korv, slå in i plastfolie och lägg i kylen minst två timmar. Då kan den skäras i 6 mm tjocka skivor och läggas på bakpappersklädd plåt med 4 cm mellanrum. Grädda i 12 - 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben