En supergod äppelkaka som alltid bjöds efter maten hos en äldre släkting.
Använd margarin och inte smör till denna kaka. Smöret lägger sig som ett hård täcke uppe på kakan och gör att inte de övriga ingredienserna smälter ihop!
Fler av mina recept hittar du på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Ingredienser
4-6 äpplen
3-4 dl socker
3-4 dl ströbröd
100-150 g margarin
Instruktioner
- Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg äppelskivorna tätt, tätt i en smord bröad form. Blanda lika delar socker och ströbröd. Packa hårt mot äppelskivorna, skaka formen då och då så det packas väl annars faller kakan sönder då den ska stjälpas upp. Skiva kallt margarin och täck hela formen.
- Grädda i 200°C till kakan är vackert gyllenbrun.
- Låt kakan stå kvar i formen tills smöret stelnat. Lossa sedan försiktigt och stjälp upp på fat. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Kommentarer (1)
Gjort något liknande själv men använde vetemjöl istället för ströbröd