Trumpetsvampsoppa

Serverar: 4 portioner

Den rikliga svampskörden inspirerar till en mustig svampsoppa med smak av konjak.

Ingredienser

  • 400 g guröd trumpetsvamp eller trattkantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 2½ dl mellangrädde
  • 5 dl vatten
  • 3 svampbuljongtärningar
  • 2½ ms konjak
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och ansa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tillsammans med tomatpurén på medelstark värme tills vätskan kokat in.
    2. Tillsätt grädde och vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka utan lock ca 10 min.
    3. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med konjak, salt och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben