Tryffekaka

Serverar: 14 portioner

Tid: 30 minuter

Du vill inte äta någon annan kaka sen.....

Ingredienser

  • 150 gr smör/margarin
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 0,75 dl vispgrädde
  • knappt 50 gr smör
  • 200 gr vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist vetemjölet. Fördela smeten i kakformen. Grädda i 175 gr. i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Kakan får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
    2. Tryffeln: Koka upp grädde och smör. Ta bort kastrullen från plattan. Bryt ner den vita chokladen och låt den smälta till en krämig smet. Låt den svalna tills den är tjockflytande. Bred den över kakan och ställ den i kylen ett par timmar.
    3. Servera gärna med lite bär till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben