Tryffelbiskvier

Serverar: 28-30 portioner

En riktig festkaka.

Ingredienser

  • Botten
  • 1½ dl mandel
  • 2 äggvitor
  • 1 1/4 dl strösocker
  • Fyllning
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • ev 2 msk rom eller konjak
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 grader.
    2. Botten: Skålla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret efterhand. Rör ner mandeln. Klicka ut smeten med sked på bakpapper. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen.
    3. Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädden på svag värme. Tag grytan från värmen rör ner chokladen. Tillsätt ev rom eller konjak.
    4. Kyl krämen,gärna över natten. Rör igenom den kalla krämen och bred den på mandelkakorna lite topigt.
    5. Ställ kakorna kallt. Smält chokladen över vattenbad och doppa den krämiga sidan av kakorna i chokladen.
    6. Låt chokladen stelna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben