1. Bryt den mörka eller vita chokladen i bitar. Koka upp crème fraichen och matfettet. Ta kastrullen från värmen och lägg ner chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält och krämen är blank och slät.
2. Tvätta apelsinen väl och torka av den. Finriv det yttersta gula på skalet och rör ner i tryffeln.
3. Ställ krämen kylskåpskallt en stund men rör om någon gång så att den stelnar jämnt.
4. Då krämen stelnat till formbar konsistens klickas den upp i ovankanten på en bit plastfilm. Rulla samman och forma till en slät och jämn rulle. Lägg den kallt att stelna, vilket tar ett par timmar.
5. Låt de djupfrysta hallonen tina i en sil. Passera dem därefter genom silen genom att trycka med baksidan av en sked tills enbart fröna finns kvar. Söta såsen med lite florsocker.
6. Ta fram rullen och avlägsna plastfilmen. Skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med hallonsås.