Tryffelkladdkaka

Använde pepparkakstryffel, men det går att använda vilken tryffel som helst.

Ingredienser

  • 1½ dl mörkt muscavadosocker
  • 1½ dl rårörsocker
  • ½ -1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • ½ -1 tsk ingefära
  • 4 msk kakao
  • 3 ägg
  • 135 g smör
  • 100 g pepparkakstryffel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och ströbröa en form med löstagbar kant. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör ner äggen. Häll i smöret och blanda väl. Häll smeten i formen och peta ner tryffeln. In i mitten av ugnen 21 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben