Tryffelpannacottatårta

Serverar: 12 portioner

Tar lite tid att göra, men blir syndigt god. Rekommenderas absolut inte för bantare.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 25 g mandel, skalad och mald (= ½ dl hel mandel) - kan uteslutas
  • 1 msk pressad apelsin - kan uteslutas
  • Fyllning
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl gelésocker multi
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl pressad apelsin
  • Tryffeltopping
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • Ev färska bär av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diameter. Smörj form och bakplåtspapper med smör.
    3. Riv mandelmassan grovt. Rör samman den med smöret (+ ev mandel och apelsinjuice). Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Bred ut smeten i formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Låt kallna i formen. Ta ur mandelbottnen från formen och diska formen.
    5. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Koka upp under omrörning, så att allt blandas. Tag kastrullen från plattan och blanda i rivet apelsinskal och apelsinsaft.
    6. Lägg tillbaka mandelbottnen i formen och häll pannacottan över. Ställ kallt för att stelna.
    7. Finhacka chokladen. Koka upp grädden och honungen i en kastrull. Slå den kokande grädden över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Kör tryffeln med en elvisp till krämig konsistens. Fördela tryffeln över pannacottan. Garnera ev med bär.

    Kommentarer (2)

    kromolitzz 3 mars 2011

    Det väldigt gott! :) det måste jag bara testa någon gång:)

    carmarino 3 mars 2011

    Jo, den är riktigt god - och den räcker till många, för man orkar inte äta så stora bitar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben