Tryffelrulltårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod rulltårta, kan serveras som dessert med vispad grädde eller bara en skiva till kaffet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak, rom eller punch
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Bryt chokladen i bitar och smält under omrörning i grädden på svag värme.
    2. Vispa blandningen slät och smaksätt. Låt chokladen svalna, först i kallt vattenbad sen i kylskåp ca 1 timme. Chokladen ska bara stelna till bredbar konsistens, inte bli hård.
    3. Klä en liten långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakbpulver och rör ner i äggvispet. Bred ut smeten i pannan, grädda i 250 grader ca 5 minuter. Strö över lite socker och låt kakan svalna något.
    4. Stjälp upp den på nytt pakpapper och dra av det använda papperet. Låt kakan kallna under bakduk. Rör fyllningen smidig och bred den över kakan.
    5. Rulla ihop den och linda in i bakpapperet. Lägg kakan på skarven i kyl nångon timme. Skär usedan upp kakan till bakelser och sägg upp med vispad grädde och huvlad choklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben