Ts`ao-mi-fan

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god kinesisk risrätt

Ingredienser

  • ¾ dl långkorningt ris
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ dl kokt skinka/kassler/bacon
  • ½ dl purjolök
  • ½ msk margarin
  • 2 msk skivad svamp
  • 1 msk soya
  • 1 msk sukiyakisås/fisksås
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Skär skinkan, kasslern eller baconet i små strimlor och den tunna purjolöken i tunna skivor. Lägg margarinet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt.
    3. Lägg i köttstrimlorna, purjolöken och den skivade svampen. Rör om och tillsätt sedan soyan och riset. Smaka av med fisksås eller sukiyakisås. Stek i fem minuter.
    4. Vispa upp ägget och rör ned i pannan och blanda med riset. Servera sedan med gurkskivor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben