Tullgarnspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

God, smakrik. En perfekt allt-i-ett rätt.

Ingredienser

  • 200 gr spagetti
  • 1,5 dl riven smakrik ost
  • 1 grillad kyckling
  • 3 smördegsplattor
  • 1 ägg (pensling)
  • Svampsås
  • 350 gr champinjoner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka spagettin. Spola av den med kallt vatten. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott, långsida mot långsida. Kavla till ett lock 1-2 cm större än ugnsformen. Pensla skarvarna med ägg(vita)
    2. Svampsås: Fräs svampen i stekpanna. Krydda med salt, peppar och riven muskotnöt. Tillsätt mjöl och späd först med buljongen, sedan med mjölk och grädde. Smaka av. Låt såsen sjuda i 5 min.
    3. Varva spagetti, kyckling och sås i en smord ugnsform.Strö lite riven ost mellan varje spagettilager. Täck med smördegslocket, vik in kanterna och pensla med ägget. Grädda i 200 grader i 20-30 min.
    4. Serveras med en god sallad till.

    Kommentarer (4)

    Ingemar 3 februari 2020

    Här är pajen - det var visst kyckling.

    Ingemar 3 februari 2020

    Här är pajen - det var visst kyckling.

    Ingemar 3 februari 2020

    Här är pajen - det var visst kyckling.

    Ingemar 3 februari 2020

    Här är pajen - det var visst kyckling.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben