Tullhuskakor

Legendariska formkakor som sägs vara de första chocolate chip kakorna.

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 krm salt
  • 225 g osaltat smör. rumstempererat
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 3/4 dl råsocker strö
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl hackade pekannötter
  • 150 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ger ca 12 kakor
    2. Värm ugnen till 200 grader. Smöra en 23 * 23 cm stor form.
    3. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Vispa samman smör, strösocker, råsocker och vaniljsocker. Vispa ner ägg och rör i mjölblandningen tillsammans med nötter och choklad.
    4. Häll och fördela smeten jämn i formen. Grädda kakan gyllene och fast i 25 minuter. Låt svalna i formen i fem minuter. Skär kakan i mindre bitar, ta upp dem ur formen och låt dem svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben