Tunnbrödsblöta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

På mammas vis

Ingredienser

  • 4 skivor Hårt tunnbröd
  • 0.5 l Mjölk
  • Smör
  • Falukorv
  • Salt
  • Instruktioner

    1. 1. Värm mjölken med salt i en panna(plateau) 2. Bryt itu en skiva tunnbröd och lägg ner i den mjölken. Låt den blötas ca 20-30 sek. 3. Lägg en klick smör på en tallrik och ta upp brödet med en hålslev. 4. Skär en bit korv till och servera.
    2. Fast food på gammalt torparvis!!

    Kommentarer (2)

    miramamman 8 januari 2009

    Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.

    miramamman 8 januari 2009

    Till min blöta använder jag hembakt tunnbröd (ljusungsbröd), annars ett som är bakat på mjölk, den ska doppas i skyn från den kokta skinkan (kan drygas ut med köttbuljong om det är lite) Jag sparar alltid skyn i frysen och så äter vi blöta efter jul, när vi har nog mycket sky. Till blötan äter vi skinka kall eller värmd i skyn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben