Turbopizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fixa denna supersnabba pizza och hela familjen blir glad! Färdigkavlad pizzadeg är otroligt smidigt, annars går det bra med pizzamix. Bresaola är kryddat och torkat nötkött som säljs i charkdisken 10,5 viktväktarpoäng

Ingredienser

  • 1 färdigkavlad pizzadeg, t ex Wewalka (400 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 burk kronärtskockshjärtan (1 burk à 390 g)
  • 1/2 dl skalade pumpakärnor
  • 2 dl lätt crème fraiche, ”Fyra peppar & vitlök”
  • 2 dl riven ost (17%)
  • 70 g bresaola eller parmaskinka
  • 1/2 påse rucola (à 80 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rulla ut degen på en plåt och låt jäsa ca 10 min. Skiva tomater, skär kronärtskockor i mindre bitar och rosta pumpakärnorna i het, torr panna.
    3. Bred créme fraiche jämnt på pizza-degen. Strö över ost och lägg på tomater och kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
    4. Lägg på ruccola och bresaola, strö över pumpakärnor och garnera med basilika. Servera gärna med sallad till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben