Fixa denna supersnabba pizza och hela familjen blir glad! Färdigkavlad pizzadeg är otroligt smidigt, annars går det bra med pizzamix. Bresaola är kryddat och torkat nötkött som säljs i charkdisken
10,5 viktväktarpoäng
Ingredienser
1 färdigkavlad pizzadeg, t ex Wewalka (400 g)
250 g körsbärstomater
1/2 burk kronärtskockshjärtan (1 burk à 390 g)
1/2 dl skalade pumpakärnor
2 dl lätt crème fraiche, ”Fyra peppar & vitlök”
2 dl riven ost (17%)
70 g bresaola eller parmaskinka
1/2 påse rucola (à 80 g)
1/2 kruka basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Rulla ut degen på en plåt och låt jäsa ca 10 min. Skiva tomater,
skär kronärtskockor i mindre bitar och rosta pumpakärnorna i het, torr panna.
- Bred créme fraiche jämnt på pizza-degen. Strö över ost och lägg på
tomater och kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Lägg på ruccola och bresaola, strö över pumpakärnor och garnera med basilika.
Servera gärna med sallad till.
Kommentarer (0)