Tusenbladstårta

Serverar: 6-8 portioner

Är du på landet? har du ett paket filodeg i frysen? då är du räddad :-) Bjud dina spontana gäster på godaste tårtan...

Ingredienser

  • 100 g Svenskt Smör
  • 1 paket filodeg
  • 100 g flagad mandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Citronmeliss
  • Till servering
  • Säsongens bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret.
    3. Skär med hjälp av en upp och ned vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen.
    4. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel.
    5. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt ca 10 minuter eller tills de fått färg.
    6. Låt svalna.
    7. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde.
    8. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss.
    9. Servera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben