Är du på landet? har du ett paket filodeg i frysen? då är du räddad :-) Bjud dina spontana gäster på godaste tårtan...
Ingredienser
100 g Svenskt Smör
1 paket filodeg
100 g flagad mandel
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Till garnering
Florsocker
Citronmeliss
Till servering
Säsongens bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret.
- Skär med hjälp av en upp och ned vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen.
- Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel.
- Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt ca 10 minuter eller tills de fått färg.
- Låt svalna.
- Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker.
Varva de spröda filoarken med grädde.
- Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss.
- Servera med färska bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)