Tusenfoting

Serverar: 10 portioner

Perfekt till kalas

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 2 dl dansukker strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Fyllning
  • Favoritsylten eller äpplemos eller
  • 3 dl vaniljkräm eller
  • 500 g (1 liter) färska, mosade bär
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl dansukker flor med chokladsmak
  • 1 ½ tsk dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • Chokladpinnar
  • 3 chokladpraliner
  • 50 g choklad, valfri sort
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö på socker och stjälp upp på ett papper. Bred på sylt, mos, vaniljkräm eller mosade bär. Rulla samman.
    2. Vispa grädde, flor och vaniljsocker till fast skum. Bred eller spritsa grädden på rulltårtan. Riv chokladen och strö ovanpå. Sätt fast chokladpraliner till ögon och nos. Tryck in chokladpinnar i kakan som tusenfotingens ben.

    Kommentarer (2)

    kristineherrman 18 november 2011

    Cool! Sån vill jag att du gör till nästa gång jag kommer på fika hos er. :P

    kristineherrman 18 november 2011

    Oj, min text hamnade visst i fel fält...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben