Tutti-Frutti_sylt

Serverar: 6 portioner

Smakar lika bra till frukostgröten som till pannkakorna.

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 kg äpplen
  • 1 kg plommon
  • 15 dl socker
  • 3 krm natriumbensoat
  • 3 krm citronsyra
  • Instruktioner

    1. Skålla plommonen så går det lättare att dra bort skalet.Tag bort kärnorna och tärna plommonen. Skala,kärna ur och tärna äpplen och päron. Lägg all frukten i en syltgryta.Låt det koka upp
    2. .Koka på svag värme ca 15 minuter.Tillsätt sockret, lite i taget under omrörning Låt sylten koka upp på nytt så att allt socker löser sig.
    3. Tag grytan från värmen,skumma väl. Rör ut natriumbensoaten och citronsyran i lite av sylten,rör ner det i syltgrytan.
    4. Häll sylten på väl rengjorda burkar. Tillslut dom genast.Förvaras mörkt och svalt.

    Kommentarer (2)

    glutten78 2 september 2008

    Kokade sylten igår. Den blev jätte god. Jag tillsatte två burkar konserverade aprikoshalvor som gav sylten en gulare färg samt sötare smak.

    123kicki 24 september 2009

    God och frisk smak .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben