Tuttifrutticheesecake

Serverar: 12 portioner

En riktigt fruktig cheesecake!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 100 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 200 g crème fraiche
  • 2 dl konc. juice äpple/apelsin/passion (ICA)
  • 5-6 msk gelatinpulver
  • 1 brk Tropisk fruktcocktail (ICA, á 430 g)
  • Garnering
  • 2 brk mandarinklyftor (á 175 g)
  • 2 dl konc. apelsinjuice
  • 2 msk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa digestivekexen och blanda smulorna med muscovadosocker och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 15-20 min. Ställ formen kallt under tiden som du gör ostfyllningen.
    2. Vispa philadeliaosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt strö- och vaniljsocker, vispa blandningen 1 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt därefter creme fraiche och vispa så att smeten blir väl blandad.
    3. Blanda juice och gelatinpulver i en stor mugg, låt gelatinet stå och svälla en stund i juicen. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten.
    4. Tillsätt gelatinjuicen under fortsatt vispning i en fin stråle. Häll ostfyllningen över smulbottnen. Formen ska inte bli helt fyld upp till kanten. Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Fördela sedan fruktbitarna i ostfylningen. Ställ in formen i kylen tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    5. Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i fint mönster ovanpå ostfyllningen, klyftorna ska täcka hela fyllningen.
    6. Blanda gelatinpulver och juice som ovan. Lös sedan upp gelatinet som ovan. Ställ in juiceblandningen i kylen tills det har halvt stelnat, ös då juicen över mandarinklyftorna och låt cheesecaken stå i kylen tills den ska serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben