Tuvasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En annorlunda pastasås, med morötter som huvudingrediens, som jag blev bjuden på av en vän och som snabbt blev en favorit. Enkel och nyttig till vardags och bra att ha i portionsformar i frysen.

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 lökar
  • 2 buljongtärningar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Riv morötterna grovt och hacka löken. Fräs löken i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra i ca 15-20 minuter
    2. Servera gärna till bandspagetti.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben