Ugnsbakad lax med Apetina

Serverar: 4 portioner

Vackert och praktiskt med fisk och grönsaker i samma form. Festligt god lax till vardag eller helg.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn och benfri laxfilé, 500 g
  • 1 – 2 fänkål, ca 300 g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Arla smör&rapsolja, oliv
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • ½ purjolök
  • 100 g smulad Apetina
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsaker och smör&rapsolja i en ugnssäker form.
    3. Lägg på laxen. Krydda och strö på smulad ost.
    4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
    5. Servera med potatismos eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben