Ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor.
Ingredienser
1,2 kg laxfilé med skinn
Salt
Peppar
1 msk pressad citron
150 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl örtkryddor provençale, djupfrysta
Instruktioner
Ugn 200º.
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft.
Smula fetaosten fint eller mosa den med en gaffel. Blanda väl med yoghurt och örtkryddor.
Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar.
Tack för receptet låter gott
blir säkert saftigt.
Kram SEA
vonny4 november 2008
Jag använde portionsbitar av lax och det blev jättegott ++++++++++
LailaWes5 november 2008
Låter mmmmycket gott!
LailaWes
Maripoosa7 november 2008
Mums!!
barabar8 november 2008
Mmm jättegott
akk1 januari 2009
Tack för receptet. Det blev väldigt uppskattad nyårsmat av både små och stora.
Samuelsson10 januari 2009
Gott!!
MrsC6 februari 2009
Jag hade inte yoghurt och citron hemma, så det fick bli lax med olivolja, salt, peppar, citronpeppar, fetaost, överstödd med torkade örtkryddor provençale, Jag åt färdigkokt ris till som jag blandade i fiskskyn som fanns i fiskformem...mycket delikat :-)
5 stjärnor för lättlagat och smakfullt!
Hälsningar Pia :-)
miia6912 april 2009
En enkel festrätt som uppskattades av både stora och små...
stiletto696630 april 2009
mums, jättegott och enkelt att göra. Tack för receptet.
snr6 maj 2009
Jättesmarrigt!
GabriellaOrtega30 september 2009
Hej!
Jag gjorde detta till middag igår men istället för provencalska kryddor hade jag i mkt hackad persilja och en massa dill. Till laxen serverade jag kokt potatis och en romsås (hemköps färdiga) och det var så himla gott!!! Varken jag eller min sambo sa ett ord till varandra under middagen (absolut första gången det har hänt) för vi var så upptagna med att sluka maten, nästan utan att tugga för det var sååå gott. Jag har numera delat med mig till alla jag känner av detta recept för alla måste bara prova det! Åt det till lunch idag oxå och det var lika gott. Tack så mycket för receptet, det var verkligen underbart och jag kommer servera detta OFTA!!!
chefklippan18 oktober 2009
Verkar najs, ska testa på familjen ikväll
maadalen17 januari 2010
Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsbakad potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt stekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!
maadalen17 januari 2010
Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsstekt potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt lättstekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!
knottis3 februari 2010
Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger. Även barnen äter med god aptit vilket är ett betyg!! Jag hade i lite pinjenötter sist också vilket var gott. En femma!
knottis3 februari 2010
Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger och faten blir alltid rensade. Även barnen äter mycket vilket är bra betyg. Sist hade jag i lite pinjenötter i youghurtröran vilket också blev gott. en femma!
nordan7120 april 2010
Gott och snabblagat. Fick godkänt av maken fast han inte är så mycket för vare sig lax eller fetaost. En 4
b34mno15 maj 2010
Mycket gott mjuk och len i smaken. men samtidigt smak full exellent !
MartinaE3 juni 2010
Det blev gott med fetaosten, men jag gillade tyvärr inte de provencalska kryddorna :( Men det gjorde som tur mina gäster :D
peppra7 december 2010
mums!!!
flabban2 januari 2011
Mycket gott. Bytte ut dom provencaliska kryddorna mot dill och persilja. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Sacell28 januari 2011
Otroligt Gott! Gjorde detta recept i helgen. Har aldrig gjort hel laxsida förut men det tog max 10min att förbereda och trots storleken behövdes max 20min i ugn. Den blev super, saftig och fin. (tog iof sig feta gjord på komjölk inte får/getmjölk för en rundare smak).
Rekomenderar detta rec. om man ska laga till många gäster. (Tror även att den kan bli god att servera kall.)
Tackar!
miniinatta3 augusti 2011
Super god ! :)
fialia124 augusti 2011
Jättegott!
Ett gott sätt att "piffa" till djupfryst portionslax.
Hela familjen gillade detta.
Serverade med potatismos.
MonAnde22 oktober 2011
Har haft gäster här idag på middag, då gjorde jag din lax med fetaost, och den blev poppulär, även barnen tyckte den var god.
miasvante14 december 2011
Såå jättegott, syrlig och frisk smak. tack så mycket för ett recept som får högsta betyg en 5:a!
Grogg667 januari 2012
Riktigt gott var det! Jag dubblade satsen med "täcke" så det blev massor med gojs till potatisen också.
sanros15 mars 2012
sååååå himmelskt gott
idaFallah31 oktober 2012
kan laxen vara djupfryst eller måste den ha tinat?
christincarlsson4 november 2012
Himmel sååååå got!!!!! Den största femman man kan få!!!!
lena232318 januari 2013
Enkelt att göra och så gott!
Raider048014 september 2013
Gjorde på Atlantlax (alltså ej odlad). Hade ingen Grekiskyoghurt så det blev turkisk, sedan blev det hälften hälften med fryst persilja oc dill. Kryddade med lite svart och vitpeppar men även citronpeppar och örtsalt. Mycket gott blev det! Tack för receptet!
helen_torstensson23 januari 2014
Underbart gott och så enkelt!
eriksson4521 februari 2014
Enkelt och mycket gott
helen_torstensson_18 maj 2015
Har gjort denna flera gånger och det är så fruktansvärt gott!!!
Brukar servera potatismos och en klick hovmästarsås. MUMS!
sivan-besse4 april 2016
Jag bjöd på detta i påskhelgen med potatishalvor i ugn. Jösses så gott det var och så enkelt!! Tusen tack säger jag bara. :)
Tack för receptet låter gott blir säkert saftigt. Kram SEA
Jag använde portionsbitar av lax och det blev jättegott ++++++++++
Låter mmmmycket gott! LailaWes
Mums!!
Mmm jättegott
Tack för receptet. Det blev väldigt uppskattad nyårsmat av både små och stora.
Gott!!
Jag hade inte yoghurt och citron hemma, så det fick bli lax med olivolja, salt, peppar, citronpeppar, fetaost, överstödd med torkade örtkryddor provençale, Jag åt färdigkokt ris till som jag blandade i fiskskyn som fanns i fiskformem...mycket delikat :-) 5 stjärnor för lättlagat och smakfullt! Hälsningar Pia :-)
En enkel festrätt som uppskattades av både stora och små...
mums, jättegott och enkelt att göra. Tack för receptet.
Jättesmarrigt!
Hej! Jag gjorde detta till middag igår men istället för provencalska kryddor hade jag i mkt hackad persilja och en massa dill. Till laxen serverade jag kokt potatis och en romsås (hemköps färdiga) och det var så himla gott!!! Varken jag eller min sambo sa ett ord till varandra under middagen (absolut första gången det har hänt) för vi var så upptagna med att sluka maten, nästan utan att tugga för det var sååå gott. Jag har numera delat med mig till alla jag känner av detta recept för alla måste bara prova det! Åt det till lunch idag oxå och det var lika gott. Tack så mycket för receptet, det var verkligen underbart och jag kommer servera detta OFTA!!!
Verkar najs, ska testa på familjen ikväll
Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsbakad potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt stekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!
Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsstekt potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt lättstekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!
Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger. Även barnen äter med god aptit vilket är ett betyg!! Jag hade i lite pinjenötter sist också vilket var gott. En femma!
Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger och faten blir alltid rensade. Även barnen äter mycket vilket är bra betyg. Sist hade jag i lite pinjenötter i youghurtröran vilket också blev gott. en femma!
Gott och snabblagat. Fick godkänt av maken fast han inte är så mycket för vare sig lax eller fetaost. En 4
Mycket gott mjuk och len i smaken. men samtidigt smak full exellent !
Det blev gott med fetaosten, men jag gillade tyvärr inte de provencalska kryddorna :( Men det gjorde som tur mina gäster :D
mums!!!
Mycket gott. Bytte ut dom provencaliska kryddorna mot dill och persilja. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Otroligt Gott! Gjorde detta recept i helgen. Har aldrig gjort hel laxsida förut men det tog max 10min att förbereda och trots storleken behövdes max 20min i ugn. Den blev super, saftig och fin. (tog iof sig feta gjord på komjölk inte får/getmjölk för en rundare smak). Rekomenderar detta rec. om man ska laga till många gäster. (Tror även att den kan bli god att servera kall.) Tackar!
Super god ! :)
Jättegott! Ett gott sätt att "piffa" till djupfryst portionslax. Hela familjen gillade detta. Serverade med potatismos.
Har haft gäster här idag på middag, då gjorde jag din lax med fetaost, och den blev poppulär, även barnen tyckte den var god.
Såå jättegott, syrlig och frisk smak. tack så mycket för ett recept som får högsta betyg en 5:a!
Riktigt gott var det! Jag dubblade satsen med "täcke" så det blev massor med gojs till potatisen också.
sååååå himmelskt gott
kan laxen vara djupfryst eller måste den ha tinat?
Himmel sååååå got!!!!! Den största femman man kan få!!!!
Enkelt att göra och så gott!
Gjorde på Atlantlax (alltså ej odlad). Hade ingen Grekiskyoghurt så det blev turkisk, sedan blev det hälften hälften med fryst persilja oc dill. Kryddade med lite svart och vitpeppar men även citronpeppar och örtsalt. Mycket gott blev det! Tack för receptet!
Underbart gott och så enkelt!
Enkelt och mycket gott
Har gjort denna flera gånger och det är så fruktansvärt gott!!! Brukar servera potatismos och en klick hovmästarsås. MUMS!
Jag bjöd på detta i påskhelgen med potatishalvor i ugn. Jösses så gott det var och så enkelt!! Tusen tack säger jag bara. :)