Ugnsbakad lax med god röra

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 600 g laxfiléer i portionsbitar
  • matolja
  • salt
  • peppar
  • Röra
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 avokado, i små bitar
  • 50 regnbågsrom eller Kalix löjrom
  • 1 dl majonnäs, eller ½ dl creme fraiche och ½ dl majonäs
  • salt
  • peppar
  • Till serveringen
  • Kokt potatis
  • citronklyftor
  • dill
  • några räkor
  • löjrom
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen, 225 c.
    2. Rör ihop alla ingredienser till röran i en skål och ställ den kallt.
    3. Lägg fisken i en oljad ungsform. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills den är klar.
    4. Servera laxen med kokt potatis, den goda röran, citronklyftor och dill. Extra festligt att toppa med några räkor och en klick löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    94a8hG1q 29 juni 2014

    För dyra råvaror till slutresultatet,alltså ingen hit för min del.HAX4808

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben