Ugnsbakad lax med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Har hittat detta recept som skall provas vid en "matstafett" nu i helgen. Låter perfekt att förbereda och dessutom verkar det gott!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 200 g mjukost med kräftsmak
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 msk konc. hummerfond
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340g)
  • Dillkvistar
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
    2. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, salt och peppar. Fördela blandningen över laxen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. När ca 10 minuter återstår fördelas kräftstjärtarna över laxen.
    3. Garnera laxen med fina dillvippor och citronskivor. Servera den med pressad potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Karamelli 22 april 2010

    Ugnsbakad lax med kräftstjärtar, serverades med potatisrulle och en god sallad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben