Ugnsbakad lax med krämig karljohanpotatis

Serverar: 4 portioner

Lika god till vardags som till fest

Ingredienser

  • 4 bitar skinn och benfri lax, ca 500 g
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 750 g potatis
  • 1/2 gul lök
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 125°. Pensla laxen med olivolja, salta. Baka laxen i ugn ca 15 min. Skala och skär potatisen i 1x1 cm stora tärningar. Skala och hacka löken fint. Fräs löken mjuk i smöret, tillsätt potatis och buljong. Koka på svag värme utan lock tills nästan all vätska kokat in i potatisen, ca 15 min. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen till laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben