Ugnsbakad lax med murkelsås

Serverar: 4 portioner

Härliga råvaror i en tuff kombination!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 150 g
  • 1 burk murklor, 200 g
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fond + vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • 1 knippa grön sparris
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Cayennepeppar, valfritt
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Baka laxen i 175 grader 12-15 minuter eller tills den är färdig.
    2. Låt murklorna rinna av, finhacka dem. Fräs löken i lite smör i en stekpanna. Tillsätt murklorna och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljongen och grädden. Låt koka ihop till lagom konsistens, ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.
    3. Skala ev. sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 4-5 minuter, eller tills den är mjuk men med spänst.
    4. Strö flingsalt över laxen. Servera med murkelsås, sparris, kokt potatis och gärna en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben