Ugnsbakad lax med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Receptet kommer från Niklas mat i SVT1

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 300 g svamp, t ex shiitake och portabello
  • 1 rödlök
  • 50 g smör
  • färsk salvia
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • saft från en halv citron
  • 1-2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Skär svampen i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Skiva rödlök och fördela över svampen. Dela sen laxen i bitar och lägg ovanpå. Salta, peppra och avsluta med ett par klickar smör på toppen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. SÅS: Blanda matlagningsyoghurt, citronsaft och flytande honung. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och strö över den färska salvian vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 11 oktober 2008

    Gott, kul sås både söt och sur. Gjorde som orginalreceptet och hade quinoa till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben