Ugnsbakad lax med zuccini och vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Kan knappast bli mycket enklare än så här. Allt sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 hel zucchini
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk fiskfond
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skiva zucchini och fördela i botten på en ugnsfast form. Välj gärna en form som precis rymmer laxen.
    3. Lägg på lax, salta och peppra.
    4. Blanda grädden med vitlök och fond och häll över. Grädda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med potatis och dekorera gärna med några dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gml 31 juli 2011

    Riktigt gott! T.o.m. Unge sonen åt med god aptit. Jag strimlade zuccinin grovt i matberedaren istället för skivor. Fungerar som ensamrätt utan potatis för LCHF.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben