Ugnspannkaka med bacon och äpplen

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

God variant på den vanliga ugnspannkakan. Brukar servera den med lingonsylt och keso

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 pkt färdigtärnat bacon
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Kryddor
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ut äpplena och skär i klyftor. Strö ut i en långpanna tillsammans med baconet. Kör in i ugnen i ca 15-20 min tills baconet blivit lite brynt. Rör gärna om någon gång under tiden så det inte fastnar i plåten. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken, vispa och knäck i äggen. Slå smeten i plåten och krydda ev med din favoritkrydda. Grädda i 225 grader i ca 25 min

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lekmannen 29 mars 2008

    Trevligt recept, blev riktigt gott med äpplen i. Tänker nog testa med rökt skinka istället för bacon nästa gång.

    ThomasP 19 mars 2009

    Mycket bra med äpplen i pannkakan jag tog inte så många för de var ganska stora men ett riktigt bra recept// Thomas

    Jullan009 27 maj 2009

    Hej! Det var verkligen gott att blanda med äpplen det blev mer matigt, tog bara ett pkt bacon men ska väl prov med två också.

    aniabania 3 september 2011

    Bästa receptet på ugnspannkaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben