Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
God variant på den vanliga ugnspannkakan. Brukar servera den med lingonsylt och keso
Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ut äpplena och skär i klyftor. Strö ut i en långpanna tillsammans med baconet. Kör in i ugnen i ca 15-20 min tills baconet blivit lite brynt. Rör gärna om någon gång under tiden så det inte fastnar i plåten. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken, vispa och knäck i äggen. Slå smeten i plåten och krydda ev med din favoritkrydda. Grädda i 225 grader i ca 25 min
Trevligt recept, blev riktigt gott med äpplen i. Tänker nog testa med rökt skinka istället för bacon nästa gång.
Mycket bra med äpplen i pannkakan jag tog inte så många för de var ganska stora men ett riktigt bra recept// Thomas
Hej! Det var verkligen gott att blanda med äpplen det blev mer matigt, tog bara ett pkt bacon men ska väl prov med två också.
Bästa receptet på ugnspannkaka!