Ugnspannkaka med spenat, ädelost och bacon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En annorlunda ugnspannkaka. Men ack så god! Ädelosten och bacon ger en god sälta. Prova och du blir överraskad över smakupplevelsen.

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk matfett
  • Fyllning
  • 200 g färsk spenat
  • 100-150 g ädelost
  • 200 g tärnad bacon
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg fyllningen i botten på en långpanna. Häll på smeten. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    maxxess 31 oktober 2009

    God rätt, fast min pannkaka hängde vid formen rätt ordentligt.. Får bli glasform nästa gång. Jag hade 250g färsk spenat, 140g bacon & 100g kvibille gräddädel. 50g spenat i botten, 50g ovanpå resten fräste jag med baconet.

    leenalingonblad 3 oktober 2012

    Hej, har ej testat ditt recept än, men ska göra det till lunch imorgon.Låter jättegott. Jag brukar också göra ugnspannkaka men med ansjovis. Ett tips lägg bakplåtspapper i botten på långpannan så fastnar pannkakan ej. Kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben