Ugnspotatiskaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Denna är enkel och smakar kanon!

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 3 polkarödbetor
  • 10 cm purjolök
  • 2 morötter
  • 2 dl riven ost
  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, fryst eller torkad
  • Ev potatismoskrydda
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen på 200 grader, varmluft 175 grader.
    2. Skala potatis, polkarödbetor och morötter.
    3. Skiva potatisen, polkarödbetorna, morötterna och pujolöken i tunna skivor.
    4. Ta en ugnsform, om det behövs smörj den den med smör eller olja. Varva potatis, polkarödbetor, morötter, purjolök och riven ost. Krydda i varven efter smak.
    5. Vispa ihop ägg och grädde, krydda gärna.
    6. Häll över äggen och grädden i formen, se till så det kommer ner i formen och in i lagren av potatis, polkarödbetor, morötter och purjolöken.
    7. Sätt in i ugnen tills den är klar och har fått färg, ca 30 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben