Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med lax och het sås

Nyttigt och gott

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor
  • 1 ask cocktail tomater
  • 1 lök
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 1-2 tsk salt
  • 3-4 tsk basilika
  • 3-4 tsk timjan
  • 2-3 msk olja
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 3 laxfiléer
  • servera laxen med grönsakerna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär alla grönsaker i bitar. Lägg allt i en smord långpanna och ringla lite olja över. Smaksätt med kryddorna cch blanda runt. Stek i ca 20 - 25 min.
    2. Blanda ihop crème fraiche och sambal oelek.
    3. Koka laxen 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben